TV der bevæger dig

Regeringen forlænger påny den midlertidige grænsekontrol

Grænsekontrollen er igen blevet forlænget. Denne gang med 30 dage.

Den danske regering har meddelt Europa-Kommissionen og de øvrige medlemsstater, at kontrollen ved den dansk-tyske grænse forlænges med yderligere 30 dage.

Ifølge regeringen er der fortsat mange flygtninge og migranter i Europa, og der er fortsat et stort pres på de ydre grænser. På den baggrund og i lyset af den fortsatte svenske grænsekontrol og id-kontrol vurderer regeringen, at der stadig er en alvorlig risiko for, at et meget stort antal illegale udlændinge strander i Danmark, når de ikke kan rejse ind i Sverige uden de fornødne id-papirer.

Derfor forlænger regeringen den midlertidige grænsekontrol indtil den 3. maj 2016. Det meddeler ministeret i en pressemeddelse.

-Presset på Europas ydre grænser er stadig stort, og flygtninge- og migrantstrømmene risikerer at stige markant, når vejret bliver bedre. Samtidig opholder der sig i øjeblikket en stor gruppe uregistrerede asylansøgere i bl.a. Tyskland, som muligvis vil søge videre mod Danmark og vores nordiske nabolande. Så længe asylansøgere uden korrekte id-papirer ikke kan rejse videre til Sverige, er der stadig en alvorlig risiko for, at mange flygtninge og migranter strander her i landet. Derfor er det nødvendigt at forlænge grænsekontrollen, så vi sikrer, at store grupper af flygtninge og migranter ikke ophobes her i Danmark, siger  Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg.

Den midlertidige grænsekontrol blev indført den 4. januar kl. 12, og kontrollen er siden blevet forlænget fire gange.

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden