Regeringen vil lukke Varde og Høvelte kaserner

Varde og Høvelte Kaserner står til lukning i regeringens forsvarsudspil, erfarer Ritzau. Men intet er afgjort.

Hvis det står til regeringen, så skal Varde og Høvelte Kaserner lukkes for at skaffe en milliardbesparelse på forsvaret.

Det erfarer Ritzau, efter at regeringen i dag har ført forsvarsforhandlinger med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

Partierne bag forsvarsforliget skal finde besparelser på i alt 2,7 milliarder kroner, og det er regeringens synspunkt, at det ikke kan lade sig gøre uden kasernelukninger.

Der er dog endnu ikke nogen aftale på plads mellem regeringen og de tre oppositionspartier. Især Dansk Folkeparti har tidligere været stærk modstander af at lukke kaserner, og det er der ikke ændret på.

- Vi ser meget nødigt, at der bliver lukket kaserner, og jeg håber stadig, at det kan blive udgangen på forhandlingerne, siger forsvarsordfører Marie Krarup (DF).

Hun vil hverken be- eller afkræfte, at der er særlig fokus på Varde og Høvelte Kaserner i forhandlingerne. Men hun understreger, at der er et stykke vej til enighed mellem parterne.

- Der er nogle småting, vi er enige om, men der er også nogle større ting, der mangler, siger Marie Krarup.

Det har tidligere været fremme, at kasernerne i Sønderborg, Varde, Haderslev, Odense og flådestationen Korsør og beredskabstjenesten i Allinge er i spil under forsvarsforhandlingerne som mulige steder at finde de nødvendige besparelser.

Derudover har regeringen også lagt frem, at de ønsker af afskaffe værnepligten.

Forhandlingerne om en ny forsvarsaftale fortsætter tirsdag.