Regeringen vil udvide motorvejen fra Vejle og mod nord til seks spor

Regeringen vil udvide motorvejen mellem Vejle og Skanderborg Syd til seks spor. I første omgang sættes der penge af til en miljøundersøgelse. Det oplyser Transportministeriet.

Regeringen vil med sit finanslovsudspil sætte penge af til en VVM-undersøgelse af en udvidelse af E45 mellem Skanderborg Syd og Hornstrup ved Vejle og mellem Aarhus Syd og Aarhus Nord fra fire til seks spor. 

Trængslen på E45 er til gene for både private bilister og erhvervsliv, og med udsigt til endnu flere biler på vejene de kommende år betyder det timelange bilkøer og tusindvis af spildte timer.

Derfor vil regeringen med sit finanslovsudspil sætte penge af til at lave en VVM-undersøgelse af en udbygning af den ca. 35 kilometer lange strækning mellem Hornstrup ved Vejle og Skanderborg Syd.

Dermed imødekommer transportministeren hede ønsker fra politikere, trafikanter og transporterhvervet i bl.a. Hedensted og Horsens kommuner.

- Trængslen på E45 er stor, og det er vigtigt, at vi får gjort noget ved problemet, før det helt sander til. Østjyder, der pendler til og fra job, spilder hver dag hele og halve timer på at sidde i kø. Det koster samfundet penge, og det tager vigtig tid væk fra familie og venner, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA), i en pressemeddelelse onsdag morgen.