Regeringsudspil kan betyde færre regionalbusser

Regeringen og Danske Regioner skal forhandle om regionernes økonomi. Regeringen ligger op til en spareplan, der kan få konsekvenser for den kollektive trafik.

Busserne kan ende med at køre sjældnere i yderområder. Regeringen lægger op til at spare 10 procent på det regionale udviklingsområde. Det svarer til næsten 80. millioner kroners besparelse hvert år fra 2019-2021.

Hvis besparelsen bliver en realitet, så mener Danske Regioner, at pengene blandt andet skal findes ved at spare på den kollektive trafik eller på bekæmpelse af jourdforurening. Det er ikke noget regionrådsformanden byder velkommen.

- Det er chokerende. Hvis de insisterer på den besparelse, så kan det forringe servicen for borgerne. De kan opleve, at den bus, de plejer at tage, ikke længere kører. Hvis de bor på en forurenet grund, så kan de opleve, at der kommer længere ventetid, siger Stephanie Lose, regionrådsformand, Region Syddanmark, til TV SYD.

quote

Det er chokerende. Hvis de insisterer på den besparelse, så kan det forringe servicen for borgerne.

Stephanie Lose, regionrådsformand, Region Syddanmark.

Regeringen og Danske regioner skal torsdag den 1. juni forhandle om regionernes økonomi i 2018. Regionrådsformanden vil kæmpe for, at spareplanen ikke bliver en realitet.

- Vi går ind til forhandlingen med en ambition om, at besparelsen på de 10 procent på det regionale udviklingsområde, skal væk, siger Stephanie Lose til TV SYD.