Region afviser at refundere lægebesøg

Hvis de praktiserende læger gør alvor af at opsige deres ydernumre, kommer patienterne i Syd- og Sønderjylland til at betale fuld pris for lægebesøg. Region Syddanmark afviser at refundere regningen.

De praktiserende læger har i forbindelse med lægekonflikten truet med at opsige alle aftaler med regionerne og drive virksomhed uden om det offentlige sundhedsvæsen fra 1. september.

Men patienter kan ikke være tilmeldt en praksis uden for systemet på det offentliges regning, slår Praksisafdelingen i Region Syddanmark fast i en mail til Fyens Stiftstidende.

- Hvis en praktiserende læge opsiger ydernummeret, vil patienterne blive afmeldt lægens praksis. Patienterne kan vælge fortsat at blive behandlet hos den samme læge, men så med fuld egenbetaling, står der i redegørelsen.

Regionerne har pligt til at sikre gratis lægehjælp og vil derfor tilbyde patienten at vælge en ny læge. Hvis alle de praktiserende læger afleverer deres ydernumre samlet, vil patienterne blive tilmeldt et andet lægetilbud, som regionen opretter midlertidigt, formentlig igennem sygehusvæsnet.