Region får europæisk stjerne-status

Region Syddanmark kan i dag bryste sig af at have fået europæisk stjerne-status, når det drejer sig om at sikre borgerne et sundt og aktivt liv.

Regionen udnævnes i dag til europæisk referencested for aktiv og sund aldring ved en "stjerne-ceremoni" for de europæiske regioner i Bruxelles.

I eliten

Med udnævnelsen placerer Region Syddanmark sig fornemt blandt eliten af regioner i Europa inden for sund og aktiv aldring, skriver regionen i en pressemeddelelse og tilføjer, at Region Syddanmark er den eneste region i Danmark, der modtager den europæiske udnævnelse.

- Det er ikke bare en stor ære, at regionen udnævnes til europæisk referencested for aktiv og sund aldring. Det er også en international blåstempling af vores fokuserede dagsorden og satsning på sundheds- og velfærdsinnovation. Og det skal vi bruge fremadrettet, siger regionsrådsformand Carl Holst (V), Region Syddanmark.

Best-practice

Region Syddanmark er dermed ophøjet til mønster-region i sundhedsløsninger, som kan bidrage til en god alderdom. Regionen nævner et eksempel, som på godt innovations-jysk hedder: "Shared Care Platformen".

Den understøtter det samarbejde mellem praktiserende læger, kommuner og sygehuset, som f.eks. patienter med kroniske lidelser ofte har brug for.

- Udnævnelsen giver os lejlighed til at demonstrere best-practice over for andre regioner i EU. Og vi stiller os også til rådighed med viden og vejledning for de europæiske regioner, der ønsker at udbygge deres indsatser inden for sund og aktiv aldring. Kort sagt er regionen parat til at dele sin viden på området på tværs af Europa, siger Carl Holst og konstaterer, at udnævnelsen ikke kan undgå at få en positiv effekt på de syddanske aktører inden for velfærds- og sundhedsinnovation og dermed gavne beskæftigelsen.

 

Region Syddanmarks styrker inden for sund og aktiv aldring:

  • Det sammenhængende sundhedsvæsen, som tager udgangspunkt i samarbejdsaftaler mellem regionen og kommunerne - herunder IT infrastruktur, en stærk udnyttelse af telemedicin og velfærdsteknologi og udviklingen af Shared Care Platformen.
  • Det stærke fokus på rehabilitering i hverdagen, som styrker den ældre borger i at mestre sit eget liv. Det kan fx være en borger, som udskrives fra sygehuset, og inden indlæggelsen kunne klare sig selv.
  • Udvikling af løsninger, der sikrer, at borgeren kan blive i eget hjem længst muligt. Blandt andet gennem initiativerne OPI-Lab og Living Lab Denmark, som beskæftiger sig med henholdsvis offentlig-privat innovation og intelligente offentlige indkøb. (Kilde: Region Syddanmark)