TV der bevæger dig

Region Syddanmark åbner hjemmeside for whistleblowere

Tirsdag åbnede Region Syddanmarks whistleblower-ordning, hvor ulovligheder, bedrageri, tyveri og magtmisbrug kan anmeldes anonymt.

Medarbejdere, leverandører og eksterne samarbejdspartnere kan fra tirsdag indberette deres viden om ulovligheder eller uregelmæssigheder af væsentlig karakter i Region Syddanmark på en whistleblower-hjemmeside, som revisionsselskabet Deloitte driver for Region Syddanmark.

Hjemmesiden blev åbnet under tirsdagens regionsrådsmøde.

- Whistleblower-ordningen sikrer, at der kan sættes fokus på problemstillinger, som ikke kan håndteres indenfor den eksisterende organisation. Whistleblower-ordningen er altså tænkt som en sidste udvej, når de etablerede systemer ikke rækker, siger regionsrådsmedlem Stephanie Lose (V) i en pressemeddelelse.

Anmeldelserne kan foregå anonymt til Deloitte og Region Syddanmark, og Deloitte vil herefter kontakte den særligt udpege kontaktperson på direktørniveau i regionen inden for 24 timer.

Regionsrådet modtager kvartalsvise rapporter fra Deloitte over whistleblower-henvendelser. Ordningen bliver evalueret efter et år.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden