Region Syddanmark åbner klinik i Esbjerg for at løse lægemangel

Manglen på praktiserende læger i Esbjerg er nu så alvorlig, at Region Syddanmark om kort tid åbner en lægeklinik med ansatte læger for at løse problemet.

De praktiserende læger i Esbjerg har lukket for tilgang af nye patienter, da der er for få, der ønsker at være praktiserende læger i byen.

Tilflyttere til Esbjerg må lige nu søge til læge langt væk og det  får Region Syddanmark til at reagere med at åbne en lægeklinik i byen med ansatte læger som erstatning for de privat praktiserende læger, der mangler.

- Vi åbner om meget kort tid en lægeklinik drevet af Region Syddanmark og med læger, som regionen hyrer ind for at løse opgaven, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V) til TV SYD.

Region Syddanmark har i årevis kæmpet hårdt for at lokke læger til vestkysten - men nu brænder det for alvor på i Esbjerg.

En af byens praktiserende læger har måttet langtidssygemelde sig - og alene det overlader et par tusinde patienter til allerede hårdt belastede læge-praksisser.

Region Syddanmark vil også på lidt længere sigt bygge et sundhedscenter op sammen med Esbjerg Kommune, hvor der kan være flere sundhedsfaglige tilbud på samme sted. Her har flere unge læger med interesse for at arbejde som praktiserende læger allerede meldt sig klar, oplyser regionsrådsformand Stephanie Lose (V) til TV SYD.