Region Syddanmark ansætter fem udenlandske læger

Polen, Frankrig, Portugal og Spanien. Det er de fire lande Region Syddanmarks fem nye udenlandske praktiserende læger kommer fra.

Den 1. september 2015 træder de ind af døren i lægepraksis i Rudkøbing, Gørding, Esbjerg og Grindsted.

Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

- Det glæder mig, at regionen endnu engang kan sige velkommen til en gruppe europæiske praktiserende læger, der har valgt at slå sig ned i vores region. Den udenlandske rekruttering er en del af den indsats, vi har sat i værk for at afhjælpe den lægemangel, der desværre stadig er en realitet i dele af regionen, siger Bo Libergren (V), der er formand Sundhedssamordningsudvalget i Region Syddanmark.

Selvom de fem nye læger formelt starter den 1. september 2015, så går der cirka et halvt år, før de kommer til arbejde som praktiserende læger på fuld tid.

Region Syddanmark har 819 praktiserende læger og med de fem nye læger fra udlandet er der nu 18 udenlandske praktiserende læger ansat i regionen - og af dem har syv investeret i egen praksis eller købt sig ind i en eksisterende.

De udenlandske læger, regionen tidligere har ansat, kommer primært fra Tyskland - og mange af dem har slået sig ned i den jyske del af regionen i byer som Esbjerg, Ribe, Nørre Nebel, Tønder.

- Rekruttering af europæiske læger har været en del af det fokus vores rekrutteringsteam i regionen har haft siden 2013. Den store indsats vores team her i regionen har ydet betyder da også, at der ingen lægeløse patienter er i Region Syddanmark. Det vil sige, at alle patienter er tilknyttet en læge. Og arbejdet stopper ikke her. Vi er lige nu i kontakt med yderligere to udenlandske læger om en kontrakt med regionen.