Region Syddanmark får massiv kritik fra Rigsrevisionen

Region Syddanmark har ikke styr på løn- og ansættelsesvilkår. Sådan lyder det fra Rigsrevisionen.

I en ny rapport kritiserer Rigsrevisionen Region Syddanmark for ikke at have styr på løn- og ansættelsesvilkår for regionens chefer. Regionen lever simpelthen ikke op til reglerne om, hvordan man udbetaler løn til chefer.

I Rigsrevisionens rapport står der blandt andet at, regionen ikke har skrevet kontrakterne, så det fremgår, hvordan lønnen er sat sammen. Derudover overholder regionen ikke reglerne om tidsbegrænsede ansættelser i staten. Ifølge rapporten har det blandt andet betydet en lønudbetaling på 900.000 kroner for meget til to cheflæger. Og det er absolut ikke i orden, hvis man spørger formanden for Patientforeningen.

- I sidste ende havner det altid ved patienterne. Der er færre penge til den egentlige sygdomsbekæmpelse, helbredelse og operationer. Det er der, regningen altid havner, og det er vi trætte af, siger Niels Jørgen Langkilde, der er formand for Patientforeningen, til TV SYD.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) erkender, at der har været problemer på området. Men hun lover samtidig, at der nok skal komme styr på tingene.

- Det er helt afgørende, at vi får strammet op og får sikret, at der er det nødvendige fokus på, at de her regler skal følges, og at de skal overholdes, siger regionsrådsformand Stephanie Lose til TV SYD.

Fakta om Rigsrevisionen

  • Rigsrevisionen er statens revisor
  • Den har til opgave at kontrollere de statslige udgifter
  • Rigsrevisionen tjekker Region Syddanmarks regnskaber, fordi Staten giver penge til regionen
  • Rigsrevisionen tjekker blandt andet om regionens regnskaber er korrekte og om pengene er blevet brugt til de formål, som de skulle