Region Syddanmark hylder de frivillige kræfter

Til maj vil Region Syddanmark uddele Frivillighedsprisen, som en anderkendelse af de frivilliges indsats for borgerne og regionen.

Den 3. maj uddeler Region Syddanmark for anden gang 'Frivillighedsprisen'.

Den er en del af regionens frivillighedsstrategi, der blev vedtaget i 2015 for at forbedre sygehuse og sociale centres muligheder for at inddrage frivillige i hverdagen under trygge forhold for alle.

- Vi sætter stor pris på de frivillige og har et rigtig godt samarbejde med dem på vores sygehuse og institutioner, siger regionsrådsformand i Syddanmark Stephanie Lose (V) i en pressemeddelelse.

Prisen er en anerkendelse af de frivilliges indsats for regionen og dens borgere. 

Samtidig er det en påskønnelse af den indsats, som personale eller konkrete afdelinger yder for at inddrage frivillige.

- De frivillige giver i den grad værdi for patienter og borgere. Det kan være at holde en døende i hånden, at dele sine sygdomserfaringer med andre eller sørge for, at hospitalsklovne kan sprede glæde hos de yngste patienter. Den indsats vil vi gerne hylde, siger Stephanie Lose. 

Ved uddelingen bliver der udover 'Frivillighedsprisen' også givet en pris for ’Den gode idé’ til et projekt eller idé, der vil fremme den frivillige indsats i regionen.

Frivillighedsprisen

Prisen blev uddelt for første gang i 2015, hvor prisen gik til Langelands Hjertestarterforening. Med til prisen følger 50.000 kr. til den afdeling, hvor den frivillige er tilknyttet.

'Den gode idé' gik til erfaringskonsulenterne på Hjerte-, Lunge og Karkirurgisk Afdeling T på Odense Universitets Hospital. Her er præmien 10.000 kr.

Du kan indstille en institution, eller ansat i regionen, som yder en særlig indsats i inddragelsen af frivillige indtil den 7. marts på regionens hjemmeside: www.rsyd.dk/frivillighedsprisen.