TV der bevæger dig

Region Syddanmark kan ikke skaffe paramedicinere nok

Det er ikke helt ligetil at få bemandet Ambulance Syds ambulancer med paramedicinere.

En ny redegørelse viser, at Region Syddanmark har svært ved at få ansat nok paramedicinere til regionens ambulancetjeneste.

Region Syddanmark har haft held med at ansætte en hel masse reddere til regionens nye ambulancetjeneste, Ambulance Syd. Men det kniber med at finde paramedicinere nok til at bemande ambulancerne.

Det fremgår af en redegørelse fra Region Syddanmark.

- Men på samme måde som BIOS havde vanskeligheder med paramediciner-bemanding af akutbilerne, har der også i de første 2 1/2 måneds driftstid været perioder med udfald på paramedicinerbemandingen på ambulancerne, således at ambulancen i stedet har været bemandet med en behandler, står der i redegørelsen.

 

Fakta om paramedicinere

  • En paramediciner har en længere uddannelse og flere kompetencer end ambulancebehandlere og ambulancereddere.
  • En paramediciner må for eksempel give flere former for medicin til patienter, og kan fungere som assistent for en akutlæge.
  • For at uddanne sig til paramediciner skal man først have været ambulancebehandler i tre år.

I foråret gennemførte Region Syddanmark en spareplan, der blandt andet betød, at fire akutbiler blev sparet væk. Det var akutbilerne i Skærbæk, Haderslev, Grindsted og Faaborg, der måtte lade livet. Da akutbilerne blev nedlagt, lovede regionen, at der ville blive oprettet ambulancer bemandede med paramedicinere.

Men det løfte har Region Syddanmark altså ikke helt kunnet leve op til på grund af de manglende paramedicinere. Derfor har paramediciner-ambulancerne ofte været kørt af helt almindelige ambulancebehandlere.

Se med torsdag aften, når formanden for Præhospitalsudvalget i Region Syddanmark, Thyge Nielsen (V), svarer på, hvad regionen gør for at skaffe flere paramedicinere. Det er klokken 19:30 på TV 2 og TV SYD+.

Læs hele redegørelsen fra Region Syddanmark herunder.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden