TV der bevæger dig

Region Syddanmark møder kritik efter sjusk med persondata

Region Syddanmark sjusker igen med borgernes personlige oplysninger.

Datatilsynet har endnu engang fundet sløseri hos Region Syddanmarks behandling af borgernes personlige oplysninger.

Så er den gal igen. Region Syddanmark sjusker med personlige oplysninger. Det har Datatilsynet nu lagt fast efter de har ført tilsyn med behandlingen af persondata på Kolding Sygehus i 2016.

Ifølge Datatilsynet har Region Syddanmark ikke efterlevet de krævede sikkerhedsprocedurer i behandlingen af borgeres personlige oplysninger - dermed har Region Syddanmark overtrådt persondataloven. 

Læs også Disse kommuner har sjusket med CPR-numre og personlige oplysninger

- Det er dybt problematisk, at vi ikke lever op til loven. Det skal selvfølgelig bringes i orden. Men jeg er ikke oppe i det røde felt, siger regionrådspolitiker Ida Damborg (SF) til TV SYD.

Og det er hun ikke fordi, der altså ikke denne gang er tale om personoplysninger, der er sluppet ud i offentligheden. Det har ellers tidligere været tilfældet i Region Syddanmark.

- Jeg ser ikke det her som lemfældig omgang med persondata, så jeg er ikke så bekymret. Det er selvfølgelig kritisabelt, men ikke katastrofalt, siger Ida Damborg. 

Region Syddanamrk skal nu lave en redegørelse for, hvordan regionen fremadrettet vil efteleve persondataloven. Den skal laves inden 5. april.

Læs også Hård kritik: Vejle sjusker med borgernes cpr-numre

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu