Region Syddanmark priser de frivillige

Frivillige i Region Syddanmark får nu ekstra opmærksomhed. Regionen uddeler for første gang priser til ildsjælenes arbejdsindsats.

Hver dag knokler frivillige på Region Syddanmarks sygehuse, sociale tilbud, i psykiatrien og i den præhospitale indsats. Nu skal de hyldes, når regionen for første gang uddeler Frivillighedsprisen og Den Gode Idé.

- Frivillige er ikke betalt. Ikke fordi, de er værdiløse, men fordi de er uvurderlige. Det er både kloge og sande ord, fordi den indsats, frivillige foreninger og borgere hver eneste dag yder er absolut uvurderlig og noget, vi sætter meget stor pris på. Vi har derfor med Frivillighedsprisen og Den Gode Idé ønsket at påskønne den frivillige indsats, siger Stephanie Lose (V), regionsformand og formand for dommerkomitéen i Frivillighedsprisen.

Prisen uddeles til en afdeling, en gruppe medarbejdere eller en enkeltperson der har gjort en særlig indsats inden for social- og sundhedsområdet. Der er fire nominerede til prisen. En af dem er hospitalsklovnene på Børneafdelingen i Kolding.

Der er 50.000 kr. til vinderen af årets Frivillighedspris og 10.000 kr til Den Gode Idé. Priserne uddeles lørdag den 14 november 2015 i Fredericia.