Region Syddanmark siger nej tak til udskældt patientjournal-system

Region Syddanmark har fravalgt det udskældte it-system Sundhedsplatformen leveret af amerikanske Epic. Systemet er indført under store protester øst for Storebælt.

De massive problemer som hospitalerne i Region Hovedstaden og Region Sjælland er løbet ind i efter de i 2016 og 2017 har indført Sundhedsplantformen leveret af det amerikanske Epic System Corporation, får borgerene i Region Syddanmark ikke at føle i denne omgang.

Det amerikanske firma får nemlig ikke lov til at levere et bud på et nyt elektronisk patientjournal-løsning her i regionen.

Før sommerferien sendte Region Syddanmark anskaffelsen af en ny elektronisk patientjournal-løsning i udbud. Løsningen har på forhånd fået navnet Epj Syd.

Det sker selv om det nuværende system, Cambio Cosmic, kun har været i fuld drift i omkring et år.

Hen over sommeren er der gennemført en foreløbig vurdering af leverandørerne, og på den baggrund er der nu valgt de tre, som vil blive opfordret til at afgive et tilbud på den nye løsning, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Regionen oplyser, at de i alt har modtaget fem ansøgninger om prækvalifikation.

To af firmaerne er valgt fra under den indledende udbudsrunde.

Det ene fravalgte firma er amerikanske Epic Systems Corporation, som er leverandør af det udskældte patientsystem Sundhedsportalen i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Systemet har kritiseret for at være fyldt med fejl og for at have forvoldt fejlbehandlinger af flere patienter, og så har der været massiv kritik af, at det er alt for langsomt at bruge.

Sundhedsplatformen er Region Sjælland og Region Hovedstadens fælles elektronisk patientjournal til ialt 2,8 milliarder kroner. Platformen erstatter 30 eksisterende it-systemer. Systemet har været voldsomt udskældt siden første implementering i 2016.

Region Syddanmark forventer at kunne træffe endelig beslutning om vindende leverandør i foråret 2018. Det er regionsrådet i Syddanmark, der træffer den endelige beslutning om, hvem der skal levere Epj Syd.

Epj Syd bliver en fuldt dækkende elektronisk patientjournal-løsning for hele Region Syddanmark og skal være det primære it-arbejdsredskab for omkring 26.000 brugere.

Epj Syd kommer til at bestå af journalhåndtering, medicinering, rekvisition og svar fra laboratorie- og billedsystemer, patientadministration og booking.

Følgende tre leverandører er blevet prækvalificeret:

  • CGI Danmark A/S med Cerner Ireland Ltd. som underleverandør.
  • Cambio Healthcare Systems A/S med Cambio Healthcare Systems AB, Royal Phillips og Accenture A/S som underleverandører.
  • Systematic A/S med Capgemini Sogeti Danmark A/S som underleverandør.