TV der bevæger dig

Region Syddanmark: Sygehusene er rene

03:10

Billedet viser en af de undersøgelser, TV SYD har foretaget for at dokumentere hygiejnestandarden på sygehusene i Sydjylland.

1 af 2

Efter indslag i TV SYD om manglende rengøring på sygehusene, udsender Region Syddanmark nu en pressemeddelelse, hvori der står, at sygehusene ER rene.

20.000 patienter i Region Syddanmark får hvert år en infektion, når de er på hospitalet. Det svarer til 10 procent af alle patienter.

Og omkring 500 patienter i Region Syddanmark dør årligt af de infektioner, de får, mens de er indlagt. Det fremgik af indslag på TV SYD i går.

TV SYD har med skjult kamera undersøgt mellem fem og ni rengjorte senge på de fem sygehuse i Sydjylland. Bakterieprøverne viste, at mere end hver anden seng på de syd- og sønderjyske sygehuse ikke er rene nok i forhold til sygehusverdenens egne vejledende grænseværdier.

Nu har Region Syddanmark udsendt en pressemeddelelse, hvori der står, at billedet er et helt andet, hvis man tager afsæt i en rengøringskontrol, som et uafhængigt eksternt firma er i gang med på de syddanske sygehuse.

Her viser kontrollerne, at 92 til 97 procent af de rengjorte lokaler lever op til den rengøringsstandard, som anvendes i Danmark, og "dermed står det i skarp kontrast til TV SYD-journalisternes undersøgelse".

Det er Dansk Servicerådgivning, der har foretaget kontrollen for Region Syddanmark.

Det er konsulent Pernille Bæk, der foretager kontrollen på de syd- og sønderjyske sygehuse.

Pernille Bæk fortæller til TV SYD, at måden hun kontrollerer sygehusene på udelukkende består i visuel kontrol.

Se mere og tilmeld dig høringen på www.tvsyd.dk/stopsmitten

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden