Region Syddanmark: Sygehusene er rene

Efter indslag i TV SYD om manglende rengøring på sygehusene, udsender Region Syddanmark nu en pressemeddelelse, hvori der står, at sygehusene ER rene.

20.000 patienter i Region Syddanmark får hvert år en infektion, når de er på hospitalet. Det svarer til 10 procent af alle patienter.

Og omkring 500 patienter i Region Syddanmark dør årligt af de infektioner, de får, mens de er indlagt. Det fremgik af indslag på TV SYD i går.

TV SYD har med skjult kamera undersøgt mellem fem og ni rengjorte senge på de fem sygehuse i Sydjylland. Bakterieprøverne viste, at mere end hver anden seng på de syd- og sønderjyske sygehuse ikke er rene nok i forhold til sygehusverdenens egne vejledende grænseværdier.

Nu har Region Syddanmark udsendt en pressemeddelelse, hvori der står, at billedet er et helt andet, hvis man tager afsæt i en rengøringskontrol, som et uafhængigt eksternt firma er i gang med på de syddanske sygehuse.

Her viser kontrollerne, at 92 til 97 procent af de rengjorte lokaler lever op til den rengøringsstandard, som anvendes i Danmark, og "dermed står det i skarp kontrast til TV SYD-journalisternes undersøgelse".

Det er Dansk Servicerådgivning, der har foretaget kontrollen for Region Syddanmark.

Det er konsulent Pernille Bæk, der foretager kontrollen på de syd- og sønderjyske sygehuse.

Pernille Bæk fortæller til TV SYD, at måden hun kontrollerer sygehusene på udelukkende består i visuel kontrol.

Se mere og tilmeld dig høringen på www.tvsyd.dk/stopsmitten