Region Syddanmarks sparekatalog: Fire sygehuse i fare

Lukning af fire sygehuse, sammenlægning af akutbiler og ambulancer og udbud af vaskeriydelser. Det er tre af i alt 38 forslag i sparekatalog.

Politikerne i Region Syddanmark er på vej i tænkeboks. Fredag fik de nemlig udleveret et sparekatalog af regionens direktion med 38 konkrete forslag til, hvordan man kan spare 187 millioner kroner på sundhedsområdet. I sparekataloget er der besparelser på i alt 210 mio. kroner, så politikerne har noget at vælge imellem.

Forslagene i sparekataloget er blandt andet:

  • Sygehusene i Middelfart, Give, Tønder og Nyborg foreslås lukket og den behandling, der foregår på disse sygehuse, flyttes til andre sygehuse.
  • Akutbilerne i Faaborg, Grindsted, Skærbæk og Haderslev foreslås nedlagt og de paramedicinere, der kører disse akutbiler, flyttes over i de lokale ambulancer.
  • Udbud af vaskeriydelser.

Gennemføres samtlige spareforslag, så sparer regionen 135 mio. kr. om året i 2016 og 214 mio. kr. om året i 2019, når forslagene er fuldt gennemføret, oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Samtidig med sparekataloget fremlagde Region Syddanmark også en plan for, hvordan man kan reducere tvang indenfor psykiatrien med 23 mio. kroner, som skal omprioriteres på området.

Det er endnu ikke afgjort, hvilke forslag der bliver ført ud i livet. Det forventes, at den tilrettede spareplan bliver endelig færdiggjort i april 2016.

Region Syddanmark er igang med sparedebat.

Du kan se hele sparekataloget her: