Regionen dropper effektiviseringskrav: Stressniveau skal ned

Der er afsat penge til at droppe effektiviseringkravet på nogle medicinske afdelinger på Regions Syddanmarks sygehuse. Det er en del af regionens nye budgetforlig.

Fremover skal der tages mere hensyn til læger og sygeplejerskers daglige arbejdsliv. Det er en del af det nye budgetforlig, som der er bred enighed om blandt politikerne i Region Syddanmark.

quote

- Det drejer sig om, at man selvfølgelig ikke skal have det pres i dagligdagen på, at nu skal jeg præstere mere, og jeg skal blive ved med at præstere mere

Karsten Uno Petersen, regionsrådsmedlem

Hidtil har der været et effektiviseringskrav på to procent årligt. Det krav frafalder nu på visse medicinske afdelinger. For nu skal stressniveauet ned.

- Det kan jo aldrig være godt, hvis man som læge eller sygeplejerske føler: Nu har du den patient, men man har allerede i hovedet, at nå den næste og den næste og den næste, siger det socialdemokratiske regionsrådsmedlem Karsten Uno Petersen.

De sidste 14 år har regionen skullet effektivisere, men allerede fra næste år står det til at blive anderledes ifølge det nye budgetforlig.

- Det drejer sig om, at man selvfølgelig ikke skal have det pres i dagligdagen på, at nu skal jeg præstere mere, og jeg skal blive ved med at præstere mere, siger Karsten Uno Petersen.

Nu skal forvaltning og sygehusledelse så diskutere, hvilke afdelinger og sygehuse, der er tale om.

Ledelsen på Sygehus Lillebælt ønsker ikke at udtale sig i dag, og vil heller ikke lade deres medarbejdere udtale sig om det nye driftsbudget.

Samlet set er der tale om en aftale på 25 milliarder kroner til driftsbudgettet i 2017. Planen er, at budgettet formelt bliver vedtaget den 26. september på regionsrådsmødet.