Regionen har trukket 2,8 mio. kr. fra betalingen til BIOS

BIOS har ikke leveret det bestilte antal beredskaber, og derfor har regionen trukket 2,8 mio. kr. fra betalingen til ambulanceselskabet.

I løbet af januar, februar og marts har Region Syddanmark modregnet 2,8 mio. kr. i betalingen til BIOS. Årsagen er, at BIOS ikke leverer det bestilte antal ambulanceberedskaber, og det koster altså selskabet omkring en million om måneden i forhold til den betaling, der stod i aftalen. Det oplyser Beredskabsinfo.

BIOS har hele tiden haft problemer med at leve op til kravene, og lige siden de nye ambulancekontrakter trådte i kraft den 1. september 2015 har der manglet ambulancereddere hos BIOS. Det betyder, at man fra regionens side laver en modregning i betalingen til BIOS. Ifølge Beredskabsinfo udgjorde denne modregning i januar 1 mio. kr., mens den i februar var på 0,8 mio. kr. og i marts var på 0,98 mio. kr. TV SYD har fået tallene bekræftet af Thyge Nielsen, der er formand for det præhospitale udvalg hos Region Syddanmark.

Regionen betaler ifølge kontrakten BIOS godt 30 mio. kr. om måneden. Lige nu leverer BIOS kun 97 procent af det aftalte, og derfor betaler regionen også kun for 97 procent.

- Så kan man jo vælge at ærgre sig over de tre procent, der mangler, eller glæde sig over, at det trods alt er 97 procent af varen, vi får leveret, siger Thyge Nielsen til TV SYD

Ud over modregningen skal BIOS også betale en bod til regionen. Størrelsen af denne bod er dog fortsat under beregning.