Regionen opfordrer Bios til at gå konkurs

Bios er på vej til at gå konkurs på mandag, og alternativt vil regionen begære selskabet konkurs. Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Bios er ikke i stand til at betale de fejludbetalte 31 millioner kroner tilbage til regionen. Selskabet kan derfor ikke fortsætte driften, hvis der ikke bliver lavet en afdragsplan over 1 år.

På et møde fredag den 22 juli afviste regionen den tilbagebetalingsplan, da en afdragsordning vil være ulovlig statsstøtte.

I en pressemeddelelse skriver regionen således.

- Regionen opfordrede Bios til at gå konkurs på mandag, alternativt vil regionen begære selskabet konkurs. En task force i regionen har i den seneste tid arbejdet minutiøst med at forberede denne situation og sikre ambulancedriften i den situation.

I pressemeddelselsen står videre, at syddanskerne ikke skal være bekymrede for at mærke noget til ændringerne. For når konkursdekretet er afsagt, vil regionen straks bede konkursboets kurator om at videreføre driften, så ambulancerne kan køre, og redderne og de øvrige medarbejdere fortsat kan varetage deres job.

- Jeg er ked af den turbulente situation, som konkursen vil bringe Bios’ medarbejdere i. Men de skal vide, at vi har taget alle forholdsregler, juridisk og praktisk, så de trygt kan gå på arbejde, også når Bios er gået konkurs, siger Stephanie Lose, regionsrådsformand.  

Hele pressemeddelelsen fra regionen kan læses her: https://www.regionsyddanmark.dk/wm488265