TV der bevæger dig

Regionen vil holde på lægerne

Læge med patient. Snart bliver det patient uden læge.

Region Syddanmark arbejder på en handlingsplan, fordi stadig flere praktiserende læger går på pension i de kommende år, skriver JydskeVestkysten.

Region Syddanmark forsøger at komme det store frafald i forkøbet. Statistisk er 116 praktiserende læger i Region Syddanmark over 63 år. Det svarer til hver syvende, og i den alder, går de fleste på pension.  Handlingsplanen skal få de ældste læger til at holde ud lidt mere.

Læge-løse patienter

- Man kan godt sige, at vi holder vejret, for vi ved rent faktisk ikke, hvor mange af de 116, der vælger at gå på pension i de kommende år, siger Gitte Kristensen, der er fuldmægtig i praksisafdelingen i Region Syddanmark.

Endnu er der ingen såkaldte »spøgelses-patienter« i den syddanske region, men formand for de praktiserende læger i Syddanmark, Lars Bønneløkke, mener, at der er grund til at handle.

- Der er en stor risiko for, at vi også i vores del af landet vil komme til at se lægeløse patienter, siger han til JyskeVestkystern.

Ud over at fastholde de ældre læger, vil regionen også hente flere læger i Tyskland. Samtidig skal der satses mere på at lokke de nyuddannende læger til at starte et liv i Syd- og Vestjylland.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden