Regionenes topledere skal være i topform

Selvom en stor del af landets topledere er placeret øst for Storebælt, skal det ikke af den grund være mindre attraktivt at være topleder i Sydjylland. Det skal et helt nyt netværk bidrage til.

Et nyt netværk og en række konferencer i samarbejde mellem Region Syddanmark, Mercuri Urval og Dansk Erhverv skal styrke erhvervslivet i Syddanmark.
 
Netværket og konferencerne skal være et aktivt redskab til topledere i Syddanmark, så de føler, de har de rette muligheder i regionen.

 - Mange tror, at man skal til hovedstaden for at udleve sine karrieredrømme. Det er en fejlopfattelse, vi skal have gjort noget ved. Samtidig skal vi være med til at udvikle de ledere, der allerede er her, siger Mikkel Hemmingsen, regionsdirektør i Region Syddanmark.

Fremtidsforsikring

Dansk Erhverv mener, det skal ses som en fremadrettet løsning, der kan afhjælpe de problemer, regionen står for fremover.

- Tallene tegner et billede af et Syddanmark, hvor politikerne bakker op om erhvervslivet. Regionen har dermed et godt fundament for at klare sig i konkurrencen om at tiltrække topledere. Det bliver dog ikke nemt. Området er præget af industrivirksomheder, der nedlægger arbejdspladser, og de kommer ikke igen som de typer job, vi kendte før krisen, siger underdirektør i Dansk Erhverv, Niels Milling.

Den første konferencer finder sted den 12. oktober under titlen "Morgendagens vindere".