Regioner kigger på læge-retningslinjer sammen

Ulla Astman, formand for regionernes fælles sundhedsudvalg, siger til TV SYD, at regionerne arbejder sammen om at få styr på kontrollen af læger.

Flere regionsrådsmedlemmer i Region Syddanmark har de seneste dage været ude med meldingen om, at Region Syddanmark skal stramme reglerne for ansættelsen af læger og kontrol med dem, efter TV SYD kunne fortælle, at en litauisk læge er blevet politianmeldt for dokumentfalsk og har fortsat sit virke trods gentagne klagesager.

Et af de steder, hvor de har strammet reglerne, er i Region Nordjylland. Og her kunne de godt se et samarbejde mellem regionerne.

- Vi skal tage mere grundig fat. Vi er meget opmærksomme på problemet, og det er noget, alle fem regioner arbejder sammen om at få styr på i samarbejde med Patientombuddet, siger Ulla Astman, der er regionsrådsformand i Region Nordjylland og formand for regionernes fælles sundhedsudvalg.

Hun forventer også, at en del af problemet bliver løst over regionsniveau.

- Jeg forventer, at vi på det nationale niveau og EU-niveau får nogle redskaber til at afhjælpe problemerne. Eksempelvis forventer jeg, at EU fastsætter, hvordan man sikrer, at eksamensbeviser bliver overført korrekt for læger, der tager arbejde udlandet – og kommer herop, siger Ulla Astman.