TV der bevæger dig

Regioner truer med fyringer

Carl Holst klipper snor på sygehus: Minusvækst, hvis regioner ikke får penge til nye aktiviteter næste år. (arkivfoto)

Regionerne rasler med sparekniven i forhandlingerne om økonomien næste år. Der lægges op til regulære fyringer på sygehusene, hvis kravet om to procents effektivisering gennemføres.

Regionsrådsformand Carl Holst (V), Region Syddanmark, sidder med ved forhandlingsbordet i Finansministeriet. Og han skal finde 400 mio. kr. næste år for at leve op til kravet.

- Når vi skal løbe hurtigere og hurtigere, men ikke får fuld dækning til nye aktiviteter, er der reelt tale om minusvækst. Det er gået i nogle år nu, men det holder ikke længere, siger Carl Holst (V) til Jyllands-Posten mandag.

Regeringen og regionerne forhandler om næste års budget. Og meldingen er, at der skal flere besparelser til rundt omkring i landets regioner.

Der skal nemlig effektiviseres for to procent af udgifterne, men flere af regionerne mener, at smertegrænsen er nået for, hvor mange hænder de kan undvære. Det skriver Jyllands-Posten mandag.

Regionerne genoptager forhandlingerne igen onsdag. Ifølge Jyllands-Posten har finansminister Bjarne Corydon (S) ingen kommentarer, så lange forhandlingerne er i gang.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden