Regionernes formand slår fra sig

Den kommende sundhedsreform bliver diskuteret for tiden, og der bliver lagt op til at nedlægge regionerne. Det skaber til tider en hård tone i debatten.

Kan man diskutere nedlæggelse af regionerne med regionrådspolitikere? Det spørgsmål er blevet aktuelt, efter regionernes fremtid igen er til debat.

Spørger man erhvervsminister Rasmus Jarlov, (K), skal man ikke tage argumenterne alt for alvorligt.

På Twitter skriver erhvervsministeren, at man ikke i sig selv skal betragte det som et argument, når regionrådspolitikere er imod en nedlæggelse, når de selv har en interesse i sagen.

- Er der virkelig nogen, der er overrasket over, at en lang række regionspolitikere er imod at miste deres poster, hvis regionerne nedlægges?, skriver Rasmus Jarlov på Twitter.

Den udmelding er dog faldet regionrådsformand for Region Syddanmark, Stephanie Lose, (V), for brystet. På Twitter svarer hun, at Jarlov miskrediterer et helt politisk lag, hvilket hun uddyber overfor TV SYD.

- Jeg synes faktisk, det er synd for alle politikere i hele landet, at en erhvervsminister kan finde på at anlægge den attitude. Hvis det skulle stå til troende, så er der jo ikke én politiker i det her land, som er her for at lave noget, der er godt for Danmark eller borgerne. Så kan alt jo reduceres til et spørgsmål om egen interesse i at blive valgt og have en post. Det synes jeg faktisk ikke er godt for demokratiet.

Men er det ikke nærliggende at tænke sådan?

- Jo, men det er jo ikke mere nærliggende end at tænke, at alt det enhver politiker gør, uanset om det er i et byråd, regionsråd eller Folketinget, det gør de, fordi de gerne vil genvælges. Og så er de villige til at mene næsten hvad som helst, siger Stephanie Lose til TV SYD.

Til det svarer Rasmus Jarlov på Twitter:

- Det kan godt være, det ikke er diplomatisk. Men pointen er umulig at komme udenom. Man skal lytte til jeres argumenter. Men man skal ikke i sig selv betragte det som et argument, at I er imod, når I har en egen interesse i det.

Debatten om regionernes fremtid er blusset op igen, fordi Venstre snart vil præsentere sin sundhedsreform. I den forbindelse er der opstået intern uenighed i partiet om regionerne skal nedlægges eller ej.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.