Regionsråd vedtager spareplan

Her til eftermiddag har et flertal af medlemmerne af regionsrådet i Region Syddanmark stemt ja til million-spareplanen.

36 ud af de 41 politikere i regionsrådet stemte mandag eftermiddag på et ordinært regionsrådsmøde ja til at spare 167 millioner kroner på budgettet de kommende fire år.

Regionsrådsformand Stephanie Lose dirigerede afstemningen.

Hun kunne efter håndsoprækning konstatere, at forligspartierne Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Liberal Alliance stemte for spareplanen.

Kun de fem regionsrådsmedlemmer fra SF, Enhedslisten og Vejle Folkeparti stemte i mod.

Dermed er der sat to streger under lukningen af sygehuset i Give, hvor Friklinikken i stedet flytter til sygehuset i Grindsted. Ligeledes lukker skadeklinikken i Fredericia.

Akutbilerne i Grindsted, Skærbæk ved Tønder og Haderslev nedlægges, og paramedicinerne flyttes over i ambulancerne, der rykker ud fra de samme stationer. På den måde bliver de opgraderet til paramedicinerambulancer. En tilsvarende opgradering til paramedicinerambulancer gennemføres ni andre steder i regionen – blandt andet i Fredericia og i Vejle, hvor ordningerne med udrykningslæger ophører.

Mandagens afstemning betyder dermed også, at sygehuset i Tønder og skadeklinikkerne i Tønder og Grindsted fortsætter.

Med aftalen indfases besparelserne på 167 millioner kroner gradvist frem mod 2017. I 2016 udgør besparelserne cirka 123 millioner kroner.