TV der bevæger dig

Regionsråds-politik foregår i arbejdstiden

02:27

1 af 2

Det nyvalgte medlem af regionsrådet i Syddanmark, praktiserende læge i Esbjerg Marianne Mathiesen, er overrasket over, at hun allerede er indkaldt til 37 politiske møder i almindelig arbejdstid.

Regionspolitik er tiltænkt fritidspolitikere, og hensigten er vel , i demokratiet navn, at rådet skal repræsentere alle samfundsgrupper, mente Marianne Mathiesen, da hun stillede op for Liberal Alliance.

Nu er det gået op for hende, at al politisk arbejde i Regions Syddanmark foregår i arbejdstiden, da hun allerede otte dage ind i valgperioden er indkaldt til 37 møder som er henlagt i almindelig arbejdstid.

- De etablerede regionspolitikere ser ikke noget problem i dette. SF mener, at man bare kan købe sig fri fra arbejdet, da ingen er uundværlige på jobbet. Det kan godt være, at der i den røde bloks verden ikke findes uundværlige medarbejdere, men personligt har jeg selv tre ansatte og kender rigtig mange mennesker, som ikke bare kan få fri 3-4 timer hist og pist, så for disse personer er demokrati og regionsrådspolitik en ikke-eksisterende mulighed, skriver Marianne Mathiesen i et debatindlæg.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden