Regionsrådsformand takker Bitten Clausen

En rørt Stephanie Lose har skrevet et mindeord om Bitten Clausen, hvor hun takker for hendes mangeårige indsats i det sønderjyske

- Jeg har med sorg modtaget nyheden om, at Bitten Clausen er død 103 år gammel.

Sådan starter mindeordet, som regionsrådsformand Stephanie Lose har skrevet.

I mindeordet takker hun blandt andet Bitten Clausen for, at hun gennem hele sit liv engagerede sig i det sønderjyske med liv og sjæl.

Læs hele mindeordet her:

Jeg har med sorg modtaget nyheden om, at Bitten Clausen er død 103 år gammel.

Bitten Clausen var fabrikant og enke efter Mads Clausen, som grundlagde Danfoss i 1933. Men hun var også meget mere end det.

Hun var en elsket person i det sønderjyske – det sønderjyske, som hun igennem hele sit liv engagerede sig i med liv og sjæl. Et af de utallige eksempler er grundlæggelsen af Bitten og Mads Clausens Fond, som igennem årtier har ydet støtte til aktiviteter, der gavner både hele Sønderjylland og de enkelte lokalområder, hvor Danfoss har sine aktiviteter.

Bitten Clausen var involveret i et væld af velgørende initiativer – bl.a. uddannelsesfonde og fonde til støtte for sundhed, kultur og sport for at nævne blot nogle få. Det var hun i lang tid før, der var noget der hed CSR. For Bitten Clausen handlede det nemlig ikke om virksomhedens image, og drivkraften var ikke profit. Det handlede om mennesker, og drivkraften var empati.

Jeg fik desværre aldrig selv mulighed for at møde Bitten Clausen ansigt til ansigt, men de, der har, taler varmt om hendes vindende væsen og store omsorg. Som indfødt sønderjyde ved jeg også, hvor stor en betydning hun har haft for landsdelen, både hvad angår arbejdspladser og donationer. Og for det vil jeg som regionsrådsformand gerne sige Bitten Clausen den størst mulige tak.

Æret være Bitten Clausens minde.