Regionsrådsmedlem ønsker klare regler for lægeansættelser

Ida Damborg (SF) mener, regionen skal fastsætte regler for lægeansættelser, så de undgår sager om skandalelæger, som den TV SYD kunne afsløre onsdag.

Der skal være klare regler for, hvordan man ansætter læger i Region Syddanmark. Det mener regionsrådsmedlem Ida Damborg (SF).

- Det handler om, at selvom vi har nogle decentrale enheder, at vi så på nogle helt fundamentale steder, for eksempel ved ansættelse af speciallæger, har nogle centralt fastsatte regler om, hvordan vi sikrer os mod, at det her opstår igen, siger Ida Damborg til TV SYD.

Den litauiske læge meldt til politiet for dokumentfalsk.
Den litauiske læge meldt til politiet for dokumentfalsk.

Det melder hun ud, efter TV SYD onsdag kunne afsløre en litauisk skandalelæge, som er blevet politianmeldt for dokumentfalsk, og som seks gange har fået kritik fra Sundhedsvæsnets Disciplinærnævn for fejlbehandlinger af patienter. Trods de kritisable behandlinger fik han helt frem til 2015 mulighed for at arbejde med patienter på en række danske sygehuse, blandt andet i Region Syddanmark.

- Jeg synes, det er forfærdeligt, for læger er jo ikke bare nogle, der flytter bunker af papir. Det er nogle, der behandler mennesker. Rigtige levende mennesker. Og derfor er det jo forkasteligt, at nogle kan finde på at svindle med deres papirer, men det er ganske uhyggeligt, at vi ikke når at opdage det, mener Ida Damborg.

Hun mener konkret, at der skal indhentes referencer og undersøges klagesager ved ansættelse af speciallæger. Ida Damborg vil derfor tage sagen op i Region Syddanmarks forretningsudvalg, som fungerer som personaleudvalg i regionen.