Regionsrådsmedlemmer får nytårshilsen fra Tønder

Alle 41 regionsrådsmedlemmer har modtaget et fremtidskatalog med gode argumenter for at bevare Tønder Sygehus.

I  Region Syddanmarks omfattende sparekatalog for sundhedsområdet er Tønder Sygehus, skadeklinikken, strålebehandling i Flensborg samt akutbilen i Skærbæk nævnt som nogle af sparemulighederne. Det vækker bekymring i Tønder, og foreningen Tønder Sygehus’ Venner har derfor sammen med Tønder Kommune sendt regionspolitikerne en nytårsgave i form af et trykt fremtidskatalog.

Fremtidskataloget sætter fokus på, hvorfor man i stedet for at nedlægge hellere skulle overveje at se Tønder Sygehus som fremtidens model for nærsygehuse i Danmark.

- Vi sætter os ikke ned og piber i Tønder. I stedet bringer vi alle de gode argumenter for bevarelse frem i lyset. I fremtidskataloget har vi pointeret vigtigheden af at bevare den daglige drift på Tønder Sygehus og fremhævet de områder, der gør sygehuset unikt. Det handler blandt andet om et sammenhængende patientforløb og en særdeles tidlig indsats på baggrund af hurtig og kompetent diagnosticering på stedet. At nedlægge f.eks. daghospitalet i Tønder harmonerer ikke med regionens strategi om at tage hensyn til patienternes individuelle behov. Derfor bør forslaget tages af bordet, siger formanden for Tønder Sygehus’ Venner, Tina Grøhn.

Korte ventetider på røntgen, kvalificeret personale og tidlig indsats samt hermed tidlig diagnosticering fører til hurtig og effektiv behandling. Det er præcis dét, Tønder Sygehus byder på i dag, og borgmester Laurids Rudebeck (V) bakker op om budskabet i fremtidskataloget og sender samtidig en åben invitation til regionens politikere, aktører i det danske sundhedsvæsen og andre interesserede:

- Jeg vil personligt invitere alle, der har faglig og politisk interesse i at se, hvad det er, man tilbyder på Tønder Sygehus, til at lægge vejen forbi Tønder. Vi har et yderst stærkt, lokalt nærsygehus, og jeg håber, at vores fælles initiativ giver regionspolitikerne stof til eftertanke, siger borgmester Laurids Rudebeck.