TV der bevæger dig

Regnskab viser millionunderskud til Bios

Bios får stort underskud i 2015. Foto: Pernille Keller Sand, TV SYD

Det første år med ambulancetjeneste i Region Syddanmark har kostet selskabet dyrt. Regnskabet for 2015 viser et underskud før skat på 42 millioner kroner.

Problemer med rekruttering, omskolinger og anskaffelse af materiel har været med til at give BIOS en vanskelig start, der altså nu resulterer i et regnskab, der viser et underskud før skat på 42 millioner kroner.

BIOS skriver selv i en pressemeddelelse, at det har været ekstraordinært omkostningstungt at uddanne og integrere omkring 100 tyske ambulancereddere. Samtidig er der brugt mange penge på transportudgifter til et stort antal reddere fra bl.a. Region Sjælland og Region Hovedstaden.

-Det har været en meget dyr fornøjelse at etablere sig på det danske ambulancemarked. Mens de almindelige etableringsomkostninger har svaret til vores forventninger, har de store adgangsbarrierer og usædvanlige markedsforhold i Danmark overrasket os, udtaler bestyrelsesformand i BIOS Danmark Stef Hesselink  i pressemeddelelsen.

BIOS slår dog fast, at de er tilfredse med det første år i Danmark.

-Selvom 2015 har været et udfordrende år, også økonomisk set, så kan vi være stolte af de resultater vi har præsteret, siger adm. direktør i BIOS Danmark Morten Hansen i en kommentar til regnskabet.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden