TV der bevæger dig

Rejsegilde: Der bliver bedre plads i Billund Lufthavn

00:10

Rejsegilde Plads til flere rejsende fra Billund Lufthavn.

Foto: John Melin, TV SYD

1 af 2

Fredag middag var der rejsegilde i Billund Lufthavn på et byggeri af et nyt multihus på 6.500 kvadratmeter. Den skal give de rejsende mere plads.

Læs også Ny rekord: Billund kom over 3,5 millioner passagerer

Når Multihuset er færdigt til sommer kan lufthavnen håndtere 1.800 passagerer i timen . Der vil være bedre plads i både afgangs- og ankomstområderne. Der kommer et nyt stort bagage-håndteringsanlæg, mere plads, bedre udsigt og flere spisepladser til passagerer på vej til et fly.
Den nuværende terminal, der blev taget i brug i 2002, er på ca. 40.000 kvadratmeter. og kan betjene 1.200 passagerer i timen.

Vores passagertal vokser jo heldigvis sikkert og støt, så udvidelsen er rettidig omhu.

Anders Nielsen, produkt- og udviklingschef,  Billund Lufthavn,

- Vores passagertal vokser jo heldigvis sikkert og støt, så udvidelsen er rettidig omhu, siger Anders Nielsen
Produkt- og udviklingschef,  Billund Lufthavn, til TV SYD.

I multihuset kommer der et ekstra bånd til bagageudlevering og en udvidelse af spisestedet Gastro i afgangshallen. De 900 medarbejdere får større kapacitet til håndtering af de mange nye passagerer, da produktionskøkkenet, kontorer til de kommercielle aktiviteter, motions- og behandlerrum samt kantine med tagterrasse alle flytter ind i det nye hus. Desuden giver den nye bygning mere lagerplads til butikker og til vedligeholdelsesafdelingen, der yder service for det stigende antal passagerer.

 

Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App