TV der bevæger dig

Rejsehold skal redde landsbyer

04:19

Johan Kristensen, kultur- og fritidsudvalget, Soc.dem., Tønder, fortalte i TV SYD om det rejsehold, som kommunen vil sende rundt.

Tønder byråd har nedlagt skolen i Vodder. I aften skal det diskuteres, hvad der skal ske med bygningerne - og i det hele taget med det lille samfund.

1 af 3

Otte landsbyer i Tønder Kommune mister fra august deres lokale skole. Kommunen vil hjælpe landsby-samfundene med et særligt rejsehold til at komme videre og forny sig.

Efter at Tønder byråd besluttede at lukke Vodder sogn's skole, holder kommunen i aften et debatmøde i Vodder om sognets fremtid.

TV SYD var med direkte til mødte i borgerforeningen.

På mødes blev det diskuteret, hvad skolebygningen kan bruges til - og hvad der i det hele taget skal se med det lille bysamfund i fremtiden.

Der blev ikke taget beslutninger på mødet.

Rejsehold kommer i april

Det er planen, at Vodder Sogns Lokalråd får besøg af rejseholdet fra kommunen i løbet af april. Derfor var borgerne opsatte på at få gode ideer til den dialog, som kommunen lægger op til.

- Det er vigtigt at vi forinden har haft en dialog om, hvad vi har af ideer og ønsker her i lokalsamfundet. På mødet med rejseholdet vil det bl.a. blive afklaret, om såvel lokalrådet som de lokale foreninger m.m. kan være interesseret i Vodder Skoles bygninger og på hvilke betingelser. Vi har mulighed for at komme frem med vore ideer og ønsker, som efterfølgende vil blive behandlet i Tønder Kommune, noterer lokalrådet.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden