Rekordmange løber et døgn til gavn for kræftramte

Mere end 1000 løbere har snørret kondiskoene og er i gang med at trave penge hjem til kræftramte. Det er ny rekord i Vejle.

1151. Så mange har valgt at trodse regn og blæst i et helt døgn i den gode sags tjeneste.

I Vejle er Stafet For Livet lige nu i fuld gang, og dermed er der det næste døgn fuldt fokus på kræftbekæmpelse.

Stafet For Livet i Syd- og Sønderjylland

Aabenraa
Billund
Esbjerg
Fredericia
Gørding
Haderslev
Kerteminde
Kolding
Ribe
Skærbæk
Sønderborg
Varde
Vejen
Vejle

De 33 hold, der er meldt til i Vejle, samler på forskellig vis penge sammen. Men fælles for dem alle er, at de går til Kræftens Bekæmpelse.

Sidste år deltog 910 personer, og der blev samlet 284.273,47 kr. ind. Arrangørerne håber, at beløbet bliver endnu større i år.

- Deltagergebyret giver i hvert fald et større overskud, men det er svært at forudese, hvor stort det endelige overskud bliver, siger formand i Stafet for Livet Vejle, Pernille Rasmussen, til TV SYD.

Stafetten blev sat i gang kl. 11.00 lørdag formiddag og fortsætter natten igennem indtil klokken slår 11.00 søndag. Selvom solen går ned, fortsætter stafetten for at symbolisere, at kræften ikke stopper, bare fordi vi lægger os til at sove. 

- Det her er mere end en pengeindsamling. Det er også et rum, hvor der er plads til alle, der har kræften inde på livet. Her kan man støtte hinanden, og der er plads til at bearbejde sin sorg, hvis man har brug for det, siger Pernille Rasmussen.

Stafetten foregår på Vejle Atletik Stadion, hvor der er afmærket en 400 meter oval løbebane. Hvis man vil have en lidt længere tur, er der lavet en rute i Nørremarkskoven på en kilometer.