Efter første overlevelsestur: Forsvar med fremtidsmuligheder

For en måned siden flyttede en ny flok værnepligtige ind på Oksbøl Kaserne, og i går rykkede flere af dem ud på deres første overlevelsestur.

Opdatering: Det har tidligere fremgået af denne artikel, at de værnepligtige dækkede toilethuller til. Det var ikke korrekt. Det var skyttehuller. De værnepligtige forretter deres nødtørft i medbragte plastikposer. Artiklen er rettet med de korrekte oplysninger. 

Ved hjælp af store, sorte skovle lægger rekrutterne græstørv på skyttehullerne i skoven. Det skal dække de huller, rekrutterne har lavet det seneste døgn.

Det var én af de opgaver, som de nye rekrutter fra Oksbøllejren skulle udføre på deres første overlevelsestur på vestkysten. En tur, der har været en anelse udfordrende for blandt andre Maja Schjøt fra Gram - én af de nye værnepligtige, der for en måned siden flyttede ind på Oksbøl Kaserne og blev en del af fjerde deling. 

Oksbøl Kasernes fjerde deling er i gang med at dække skydehuller.
Oksbøl Kasernes fjerde deling er i gang med at dække skydehuller.
Foto: Michael Nielsen, TV SYD

Sammen med cirka 34 andre nye rekrutter har hun natten til torsdag overnattet i meget få grader i telt ved vestkysten. Og det har ikke været nemt, når man som Maja Schjøt er bange for mørke og foretrækker sit eget toilet. Men det seneste døgn har alligevel været en god oplevelse.

- Jeg kan godt lide udfordringer, og jeg kan godt lide at blive presset. Og så er det dejligt endelig at komme ud og opleve noget andet end bare at være på kasernen hele tiden, siger Maja Schjøt.

- Jeg syntes, det har været godt at komme ind som værnepligtig, og man bliver så tæt med resten i delingen, fortsætter hun.

quote

På sådan en tur overskrider man nogle grænser, som man egentlig ikke troede, at man kunne overskride, fordi man presser sig selv så meget.

Maja Schjøt, værnepligtig, Gram 

Drømmer om en karriere i militæret

Selvom de seneste 24 timer har været hårde, så har Maja Schøjt lært af de mange udfordringer og nydt at bruge timerne i skoven blandt træer og medrekrutter.

- På sådan en tur overskrider man nogle grænser, som man egentlig ikke troede, at man kunne overskride, fordi man presser sig selv så meget, siger Maja Schjøt, der faktisk kan lide at presse sig selv så meget, at hun overvejer en fremtid i det militærgrønne tøj. 

- Jeg går med tanker om at begynde på en konstabeluddannelse, siger hun.