Responce: Reddernes formand udspreder løgnehistorier

Responce vil bemande ambulancer i Region Syddanmark med billige tyske reddere, har Reddernes Landsklubs formand fortalt sine medlemmer. Løgn, lyder det fra Responce.

I et nyhedsbrev til sine medlemmer fortæller Reddernes Landsklubs formand, Vagn Flink, at Responce har iværksat en rekrutteringskampagne, der skal tiltrække (billige) tyske reddere til Responces kommende stationer i Region Syddanmark.

Responce har sammen med hollandske BIOS vundet ambulancekørslen i Region Syddanmark over Falck.

Men:

- Responce kunne ikke drømme om at ansætte tyske reddere i den nuværende situation, siger Responces administrerende direktør, Michael Sørensen, ifølge Beredskabsinfo.

Responce har ganske vist i sommerens løb haft en annonce i det tyske blad ?Rettung?.

- Men formålet var at komme i kontakt med tyske ambulancereddere, som Falck tidligere har uddannet. Responce ønskede deres hjælp til at få besat et antal stillinger i Region Midtjylland, som vi i juli havde måttet opgive at få besat i Danmark. Men Responce har ikke søgt reddere til Region Syddanmark, siger Michael Sørensen.

- Det er utroligt, at Vagn Flink, som også er bestyrelsesmedlem i Falck, sender sådanne løgnehistorier ud. Indholdet er fordrejet og slet ikke sagligt. Vi kunne aldrig drømme om at ansætte tyske reddere til Region Syd, når vi i øjeblikket har 300 ansøgningerne liggende fra reddere i Region Syd, siger Michael Sørensen.