Retssag om misbrug og vanrøgt afslører dybt splittet familie

Børn uenige om anklagerne i usædvanlig sag fra Horsens.

Er det sandt, at et forældrepar gennem mange år har misbrugt og slået deres børn, eller er der tale om opspind. Det spørgsmål rejser sig efter endnu en dag ved Byretten i Horsens.

Ifølge de to forsvarer i sagen Gert Verner Jørgensen og Carsten Hove så er det en dybt ulykkelig sag, hvor børn og forældre er splittet på kryds og tværs.

To døtre anklager begge forældre for vanrøgt og vold og for farens vedkommende også for seksuelle overgreb. Anklager som forældrene og de øvrige fire søskende afviser.

-En sag af denne karakter hvor vi har børn og forældre på den ene side og to andre børn på den anden side, det er for alle en tabersag og det uanset sagens udfald, siger farens forsvarer, Gert Verner Jørgensen i dag til TV SYD.

Forældreparrets fire hjemmeboende børn blev i 2010 fjernet fra hjemmet af Horsens Kommune, men otte måneder senere var de, bortset fra den datter der har fremsagt anklagerne, hjemme igen.

Nu tre år senere ender sagen så i retten og det undrer morens forsvarer Carsten Hove.

-Jeg synes det er underligt, at politiet har været så lang tid om at efterforske sagen.

For uanset udfaldet har det været belastende for familien, at man har svævet i uvidenhed, både om der overhovedet kom en sag for retten og hvad den ender med.

I næste uge er der pause i sagen og der forventes en dom den 26 marts.