TV der bevæger dig

Retsudvalget vises rundt på ny politiskole

00:59

Retsudvalget har hørt så meget om den kommende politiskole i Vejle. Idag kunne de så ved selvsyn tage lokalerne i øjensyn. Video: Tais Tullin, TV SYD

Folketingets retsudvalg var torsdag på inspektion på den kommende politiskole i Vejle. Her ses Susanne Ejlersen (DF) sammen med partifællen Peter Skaarup (DF), som også er formand for retsudvalget. Foto: Tais Tullin, TV SYD

Folketingets retsudvalg er torsdag på inspektion på den kommende politiskole i Vejle. Foto: Tais Tullin, TV SYD

Folketingets retsudvalg er torsdag på inspektion på den kommende politiskole i Vejle. Foto: Tais Tullin, TV SYD

Peter Kofod Poulsen var torsdag sammen med resten af retsudvalget på inspektion på den kommende politiskole i Vejle. Foto: Tais Tullin, TV SYD

Der er noget, der ligner skudhuller i vinduerne i den kommende politiskole i Vejle. Foto: Tais Tullin, TV SYD

1 af 6

Folketingets retsudvalg besøger torsdag den kommende vestdanske politiskole i Vejle og den midlertidige uddannelse i Fredericia.

Bygningsstyrelsen har erklæret, at al indmad i den tidligere sygeplejeskole skal pilles ud. Samtidig skal der lavet flere tilbygninger og et hotel, så skolen kan først stå klar i 2020.

- Jeg synes, nogen har været i gang med at fremstille denne bygning, som var den Hammershus. Det er jo ikke tilfældet. Det er jo en pæn og spændende bygning med meget potentiale, fortalte Peter Kofod Poulsen (DF) til TV SYD under retsudvalgets besøg på politiskolen i Vejle.

- Så det har været en rigtig god oplevelse at se med egne øjne, at det her er altså ikke så skidt. Det er faktisk udmærket, tilføjede han.  

På mødet i april vedtog retsudvalget, at de selv ville inspicere lokalerne i Vejle.

Onsdag kom det frem, at indtil skolen i Vejle er færdig, skal op mod 300 politielever undervises på Ryes Kaserne i Fredericia. 

Efter besøget i Vejle drager udvalget videre til Ryes Kaserne. 

Læs også Politiskolen i Vejle er købt for den nette sum af 35 mio. kr.

Læs også Kaserne skal huse midlertidig politiskole

Læs også Politikere vil selv se politiskole-lokaler

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu