Retten udskød tv-indslag alle kan se

Nye oplysninger i sagen om påstået gruppevoldtægt på banegården i Fredericia må vente.

Det er i høj grad usikkert, om offentligheden nogensinde officielt får at vide, hvorfor Den Særlige Klageret i januar 2010 besluttede at genoptage en sag fra Fredericia, hvor tre unge mænd er dømt for gruppevoldtægt.

Da sagen tirsdag startede ved Vestre Landsret i Viborg udspandt der sig et timelangt juridisk slagsmål om, hvorvidt dørene skulle være åbne eller lukkede, og hvornår de enkelte indslag skulle fremlægges.

Interessen var især stor om de to indslag, som fik Den Særlige Klageret til at genoptage sagen. Det drejer sig om en lydoptagelse og en videooptagelse fra juni 2009. På optagelserne deltager den forurettede 15-årige pige, den ene 19-årige mand og hans lillebroder.

Ifølge de oplysninger, der er kommet frem, skal den unge pige have indrømmet, at der var tale om frivillig sex - og ikke voldtægt.

Anklageren bestemmer

De tre mænds forsvarere og de tilstedeværende journalister mente, at de to indslag skulle afspilles tirsdag som en del af sagens forelæggelse, mens statsadvokaten mente, at det burde vente til afhøringen af den unge pige onsdag eftermiddag.

Her bestemte landsretten, at det som udgangspunkt er anklagemyndighedens pligt at tilrettelægge sagens gang, og derfor skal afspilningen af de to indslag vente til i morgen.

Om det bliver for åbne eller lukkede døre tog landsretten ikke stilling til i dag. Det vil afhænge af, hvordan afhøringen af den nu 16-årige pige går.

Se det i TV SYD

Så officielt ved offentligheden ikke, hvad der skete på de to møder mellem den forurettede og broderen til den påståede voldtægtsmand.

Men interesserede kan blot gå ind på TV 2's hjemmeside, idet videoklippet har været bragt i udsendelsen Station 2 - og det vil desuden blive genudsendt tirsdag aften på TV SYD.

Sagen om de tre unge mænd på 17 og 19 år fortsætter til og med torsdag, og hvis der ikke sker uventede ting i sagen vil den blive optaget til dom, der afsiges 26. marts.