Revalidering skal spares væk

Regeringen vil spare 100 millioner kroner på at fjerne revalideringen. Uforståeligt, siger S-politiker Fra Sønderborg. Han bakkes op af socialrådgiverne.

Regeringen er ved at afskaffe revalideringsordningen, som bruges, når syge mennesker skal omskoles til andet arbejde.

Det er de blandt andet rigtig kede af i Sønderborg Kommune, fordi halvdelen af de borgere, som  kommunen sender i revalidering, kommer i arbejde.

En af dem er Tina Thiim Jensen. Efter 17 år som sosu-hjælper sagde hendes krop stop. Hun blev revalideret, og i dag er hun ansat som kontorassistent på Business College Syd i Sønderborg.

- Jeg forstår ikke, hvorfor regeringen vil afskaffe ordningen, når så mange af vore revalidenter bliver selvforsørgende. Det siger Jan Prokopek Jensen (S), som er formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Sønderborg Kommune.

Tina Thiim Jensen er mor til to børn og ville ikke have kunne klare sig på de nye lavere ydelser på kontanthjælps niveau, som er regeringens alternativ, når revalideringen afskaffes i 2017.

I løbet af de seneste 10 år er antallet af mennesker på revalidering dykket fra godt 16.000 til 3.000 om året, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

- Jeg forstår ikke, hvor for regeringen vil fjerne den eneste ordning, som gør folk i stand til at klare sig selv, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Sønderborg, Jan Prokopek Jensen (S). 

Revalideringsydelsen svarer til den højeste dagpengesats. Den erstattes af resourceforløb, jobafklaring mv, som alle er på det lavere kontanthjælpsniveau.

Formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau, siger til TV SYD, at revalidering er det eneste redskab, som sikrer en reel omskoling af den syge, der findes ingen alternativer, siger hun:

-Det er mig fuldstændigt uforståeligt, at politikere, som ellers bruger deres tid på at sige, at folk skal ud på arbejdsmarkedet, ikke hører efter, når vi siger, at deres planer ikke har den effekt, de efterspørger. Her står vi med et redskab, der virkelig virker og skaber gode liv – og så vil man lukke det, siger hun og fortsætter:

Det er uforståeligt, at politikerne ikke hører efter, når vi siger, de fjerner den eneste ordning, som virker, siger formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau til TV SYD.
Det er uforståeligt, at politikerne ikke hører efter, når vi siger, de fjerner den eneste ordning, som virker, siger formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau til TV SYD.

-Der er stor risiko for at mange nu stagnerer på kontanthjælp. Og det er ærgerligt for det enkelte menneske og for samfundsøkonomien, siger formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Majbrit Berlau til TV SYD.

Regeringen regner med at spare 100 mio. kr. på de lavere ydelser, som skal erstatte revalideringen.