Revisionsfirma sender 100.000 kr. tilbage til Vejle Havn

Vejle Erhvervshavn har fået tilbudt en kreditnota på 100.000 kr. for mangelfuld revision sidste år. Samtidig er prisen på den årlige revision sat kraftigt ned.

Ingen vil direkte fortælle, hvorfor BDO Statsautoriseret Revisionsaktieselskab har fremsat tilbuddet.

- Der ligger et signal i det, siger den nye formand for Havnebestyrelsen, Thorkild Højvig, til TV SYD. Men det må de hellere selv sige noget om.

- Det er meget sjældent, at vi giver en dekort, forklarer kommunikationschef Jeppe Schyth Olsen fra BDO. Vi udtaler os af princip ikke om konkrete kundesager, men generelt kan jeg sige, at det engang imellem sker, at vi yder et nedslag på vores regning, når vi efterfølgende har evalueret samarbejdet med kunden.

BDO har været kritiseret kraftigt for ikke at have skredet ind over for private indkøb for havnens midler eller mangelfuld rådgivning omkring det skattemæssige i de mange rejser, havnens personale og hele udvalget har foretaget. Specielt en rejse til Florida har siden fået konsekvenser for udvalget medlemmer, da det faglige indhold i den ugelange tur begrænsede sig til et par timer.

I BDOs tilbud til Vejle Erhvervshavn ligger også, at de tilbyder at lave de næste to års revision af havnens regnskab for 25.000 kr. Normalt koster det 45.000 kr. om året.

Af tilbuddet som Havnebestyrelsen behandlede 3. maj fremgår også, at BDO har sat et helt nyt hold revisorer på opgaven.

- Det er ganske normalt, at vi engang imellem sætter et nyt hold på en kundeopgave. Det kan skyldes, at vi gerne vil udnytte vores ressourcer bedre internt, vil have friske øjne på en opgave eller efter almindelig aftale med kunden, siger Jeppe Schyth Olsen til TV SYD.

Det er ikke lykkedes TV SYD at få en kommentar fra Vejles nyansatte havnedirektør, Knud Vagn Nielsen. Han tiltrådte 1. maj – og han indstiller til sagen, der blev behandlet to dage efter, at BDO fortsætter som havnens revisionsselskab.

Det er dog byrådet, som afgør, hvilket firma der skal revidere regnskabet.

 

Også i Enhedslistens satirehæfte får revisionen kritik.
Også i Enhedslistens satirehæfte får revisionen kritik.
Foto: Tegninger: Ulla de Frey