Ribe-Esbjerg er klar til ligaen

Ribe-Esbjerg HH rykker op i den bedste håndboldrække efter en udesejr over de nærmeste forfølgere GOG.

Den sydvestjyske fusionsklub Ribe-Esbjerg HH er fra den kommende sæson nyt hold i den bedste håndboldrække for herrer.

Det står klart, efter at holdet i aftes besejrede GOG 25-21 i Gudme Hallerne i en ægte topkamp i 1. division. Dermed har holdet et så stort forspring, at der ikke kan pilles ved oprykningen, selv om der stadig mangler fire spillerunder.
 
- Det er dejligt. Det er en fantastisk præstation, siger træner Nick Rasmussen til klubbens hjemmeside efter sejren og oprykningen.

Den gamle storklub GOG var før kampen den eneste potentielle trussel mod Ribe-Esbjergs oprykning, og det duftede derfor lidt af gamle dage på Sydfyn.

Her slog GOG Team Esbjerg i DM-finalen for 14 år siden, men siden er sydfynboerne gået konkurs, og esbjergenserne har måttet slutte sig sammen med Ribe i et forsøg på at nå tidligere storhed.

Med 20 sejre og blot to nederlag har sydvestjyderne spillet en fornem og stabil sæson og understregede med den sikre sejr over GOG, at holdet har været rækkens bedste.

GOG, der før denne sæson rykkede op i den næstbedste række, kan til gengæld trøste sig med, at klubben efter al sandsynlighed får en ny chance for at glide direkte igennem til Herre Håndbold Ligaen.

Træner Thomas Brandt Nyegaards tropper ligger nemlig til at skulle i oprykningsspil.