Ribe-Esbjerg på kurs mod semifinale

Ribe-Esbjerg bejler nu for alvor til en plads i semifinalen om årets danske mesterskab med en hjemmesejr tirsdag aften på 28-21 over Mors-Thy.

Mors-Thy kom ellers bedst fra start pog foran med et par mål, men så fik Ribe-Esbjerg rettet ind  og efter 2-2 blev det 5-2, 7-3, 10-15 og 15-9 ved halvleg. Midt i anden halvleg stod der 24-14, og så var spændingen taget ud af den kamp.

43-årige Søren Haagen stod igen en stor kamp. Den tidligere landsholdskeeper vister atter storspil. og leverede veteranen den ene redning efter den anden og var på den måde stærkt medvirkende til, at hans hold kunne gå til pausen foran med 15-9.

Efter tre point i de to første slutspilskampe spillede Ribe-Esbjerg med stor selvtillid, og humøret er næppe blevet mindre af, at bagspilleren Jacob Holm tirsdag blev udtaget til landsholdet for første gang. Han fejrede sin nye status som landsholdsspiller med seks scoringer til stor glæde for de 1833 tilskuere.

quote

Vi vinder med syv mål og har fem point for tre kampe. Det er fantastisk

Jan Leslie, træner, Ribe-Esbjerg

For alvor spændende blev kampen aldrig, og det var overraskende, hvor let spil hjemmeholdet fik - ikke mindst fordi Mors-Thy vandt begge indbyrdes opgør i grundspillet.

- Det var en vigtig sejr. Vi var i kontrol i 56 minutter af kampen. Drengene følger taktikken til punkt og prikke. De spiller disciplineret, og det er en taktisk kamp på højt niveau. Vi vinder med syv mål og har fem point for tre kampe. Det er fantastisk, siger en af succesholdets to trænere Jan Leslie til Ribe-Esbjergs hjemmeside.

Med sejren indtager Ribe-Esbjerg førstepladsen i slutspillets pulje 2. Holdet har fem point for tre kampe. TTH Holstebro og Bjerringbro-Silkeborg følger efter med henholdsvis fire og to point. Begge hold har spillet en kamp færre.