Ribe giver Esbjerg kold skulder

Ripenserne vil hellere være en selvstændig kommune end være Lillebror i familie med Storebror Esbjerg. Det viser afstemning på ribe.nu

Ripensernes kærlighed til Esbjerg er ofte iskold. Den meget mindre Ribe med godt 8.000 beboere, domkirke, handel og særlige kultur føler sig ofte overset af den langt større by Esbjerg med 72.000 indbyggere, vindmøller, havn og indkøbscentre. Og som hovedstad og administrativt center i kommunen.

En pressemeddelelse fra Esbjerg kommune om borgernes tilfredshed fik ejeren af ribe.nu - Thomas Nielsen - til at lave afstemningen. For Ribe blev ikke nævnt med ét ord i pressemeddelelsen. 400 læsere stemte. Næsten to ud af tre sagde ja til at Ribe ville være bedre stillet UDEN Esbjerg.

- Det er Esbjerg, Esbjerg, Esbjerg, siger han.

Formand for handelsstandsforeningen i Ribe, Poul Anker Nielsen, er dog uenig i at Ribe ville stå sig bedre uden Esbjerg.

- En løsrivelse fra Esbjerg i dag er hul i hovedet. Esbjerg er kommunens økonomiske lokomotiv. Det må vi i Ribe se i øjnene og tilpasse os den nye virkelighed. Ved kommunesammenlægningen var alternativet en sammenlægning med kommunerne sydpå langs Vadehavet. Det havde slet ikke givet den samme økonomiske dynamik, siger han til TV SY´D.

Se afstemmingen her: