Konkurs Ribe Jernindustri sender 65 ansatte hjem

Konkurrencen på det internationale marked for radiatorer har gjort det hæderkronede firma kold. Konkursbegæringen blev sendt fredag.

- Det er jo en regulær mavepuster. Folk var da også trykkede og tavse, da de blev orienteret om sagen.

Det fortæller formanden for 3F-Kongeåen, Bjarne Jakobsen.

Fredag formiddag fik de 65 medarbejdere på Ribe Jernindustri at vide, at deres virksomhed ved skifteretten i Esbjerg blev erklæret konkurs.

- Det er især hårdt ved vores medlemmer, for det handler om ufaglærte stillinger, og dem bliver der stadig færre af, siger Bjarne Jakobsen.

quote

Det er jo en regulær mavepuster.

Bjarne Jakobsen, formand for 3F-Kongeåen

Håb om redning

Medarbejderne er i første omgang ikke afskedigede men ”kun” suspenderede i 14 dage.

- Det gør vi, fordi vi håber på, at finde nogen, der er interesserede i at købe dele af virksomheden, og den mulighed holder vi åbent, så længe vi ikke afskediger medarbejderne, siger kurator Corna Levin Munch.

quote

Vi er en af de små, og vi kan ikke følge med i den pris-fokusering, der har været.

Michael Olesen, direktør i Ribe Jernindustri

Priserne presset

Konkursen skyldes en stigende konkurrence på radiatormarkedet. Især på standardprodukter. Konkurrencen kommer fra lande i Østeuropa og Tyrkiet, hvor priserne er blevet presset ned under kostprisniveau.

- Virksomhederne i vores branche bliver større og større. Vi er en af de små, og vi kan ikke følge med i den pris-fokusering, der har været. Vi er simpelthen ikke konkurrencedygtige, fordi vi i så fald skulle producere under kostprisen, siger Michael Olesen.  

Design-radiatorer

Virksomhedens ledelse har forsøgt at lægge mere vægt på specialløsninger og design-radiatorer, men det har ikke været nok, og ledelsen har derfor forsøgt at sælge virksomheden til nogle af de store aktører på det europæiske radiatormarked. Uden held.

Nyt møde

Planer om at flytte virksomheden væk fra Ribe Midtby og bygge boliger på området fortsætter. Der en nemlig tale om et firma, der ikke er inkluderet af konkursen.

Fagforeningen 3F-Kongeaaen har indkaldt medarbejderne til et møde mandag morgen.

 
 
Foto: Finn Grahndin