Rigmand giver penge til unge balletpiger

Esbjerg Kommune sagde nej til at støtte en talentlinie på balletskolen, trods succes med et samarbejde med Den Kongelige Balletskole. Men privatmand agerer nu redningsmand.

De jubler og er helt oppe at stå på tåspidserne på Esbjerg Kulturskole. Balletskolens talentlinie er blevet reddet af en af Esbjergs rigeste mænd, Tage Sørensen. I hvert fald for de næste tre år.

- Kulturskolen er meget taknemmelige for Tage Sørensens generøse gestus, siger lederen af skolens afdeling for ballet, Turi Malmø.

Hun er netop i dag torsdag på vej til København for at mødes med repræsentanter for Den Kongelige Ballet. Med et stort smil om munden.

Men drømmen om en talentlinie for balletskolen var ellers tæt på at briste. Esbjerg Kommune sagde nemlig nej til at støtte tiltaget med de nødvendige 100.000 kr. til driften. På trods af balletskolens succes gennem et samarbejde med Den Kongelige Ballet.

100 balletpiger er reddet

Samarbejdet betyder nu, at Esbjerg Kulturskole kan tilbyde de knap 100 balletpiger på skolen muligheden for at komme videre og komme ind på Den Kongelige Ballet. Hvis talentet er der. Noget skolen er stolte over.

- Esbjerg Kulturskole rummer således som det eneste sted i landet talentudviklingstilbud indenfor kunstarterne: Billedkunst, Musik, Skrivekunst, Teater og nu således også Ballet under samme tag, siger skolens leder Jan Rohde Pedersen.

Tage Sørensen betaler for talentlinien gennem Claus Sørensens fond.

Fakta
? Talentlinjen rummer op til 8 elever i alderen 6-12 år, som udover deres almindelige ballet- undervisning får 2 ekstra timer på talentlinjeholdet, undervisning af gæstelærere fra den Kongelige Balletskole (DKB) og undervisning sammen med DKB´s øvrige elever på Balletskolen i København.
? Det er gratis for talenteleven at gå på Talentlinjen.
? Den kongelige Balletskole bidrager med 30.000 kr. årligt og Tage Sørensen yder gennem Claus Sørensens fond de resterende 122.000 kr. pr år i 3 år.