Rigmand køber X-yachts i Haderslev

IT-milliardæren Ib Kunøe har købt 51 procent af værftet X-Yachts aktier. De tre stiftere af skibsværftet beholder 49 procent.

Med overtagelsen vil aktionærerne og de 250 ansatte på værftet formentlig kunne se, at X-Yachts får en ny tilførsel af kapital midt i en finanskrise, er også har ramt branchen for både i den hurtige - og dyre - ende af skalaen.

De ansatte blev onsdag eftermiddag informeret om magtovertagelsen.

Milliarder bag sig

Den nuværende direktør Birger Hansen udtræder gradvist af selskabet, mens Lars Jeppesen og Niels Jeppesen stadig sidder i selskabets ledelse. Som ny formand i X-Yachts indtræder altså Ib Kunøe, der er ejer af og formand for Consolidated Holdings A/S, der er holdingselskab for en række selskaber med en omsætning på over kr. 22 mia. og en egenkapital på kr. 2 mia.

Ny direktør

X-Yachts har pr. 1. september 2012 ansat Hans Viggaard som ny administrerende direktør i stedet for Lars Jeppesen. Hans Viggaard kommer fra en stilling som vice president i Danfoss Kina og har siddet i bestyrelsen for X-Yachts i flere år.

X-Yachts er etableret i 1979 og omsætter pt. for 250 mill. kr. Selskabet er kendt for et unikt design og har i årenes løb produceret tæt på 5.000 både, som igennem årene har vundet alt, hvad der er værd at vinde.

Kunøe-effekt

Ib Kunøe er kendt for at være en succesrig og benhård forretningsmand. Han er en af dansk erhvervsliv tungeste IT-investorer. Man taler ligefrem om en "Kunøe-effekt", der får aktierne til at stige, når han går ind i en ny virksomhed.