Rigtige mænd kaster med dæk

De 1200 medlemmer af Dansk Metal i Horsens skal nu kaste med dæk efter fyraften for deres egen sundheds skyld.

Det sker onsdag den 13. juni på Smedetorvet i Horsens. Her skal mændene ? sammen med andre interesserede mænd - kaste med bildæk, slå søm i en kævle og simultancykle op ad Alpe d?Huez.

Alt sammen for sjov i anledning af den landsdækkende Mens Health Week 2012. Men der ér alvor bag aktiviteterne, som har til formål at sætte fokus på mænds helbred. Når mændene har spillet med musklerne, må de nemlig meget gerne benytte lejligheden til også lige at få tjekket deres helbred.

- Nu er det jo ikke fordi, fagforeningen skal bruge ressourcer på at spille sundhedsguru, men kampagner som Mens Health Week er værd at støtte. Og det er nemt tillige med. En enkelt mail kan nå ud til alle vores medlemmer, og vi håber at rigtig mange vil tage imod opfordringen, siger Benny Sørensen, der er faglig sekretær i Dansk Metals lokalafdeling i Horsens.

Den 47-årige fagforeningsmand kan selv nikke genkendende til mænds generelle ubehag ved at fokusere for meget på deres egen sundhed ? for slet ikke at tale om at gå til læge for at få helbredet tjekket.
- Der er jo ingen grund til at gå til lægen bare for at få konstateret, at man er rask. Sådan tror jeg, mange mænd har det. Og når man samtidig kan mangle motivation til at smide de overflødige kilo, så er der brug for hjælp, mener Benny Sørensen, der selv tog flere kilo på, da han på en og samme tid stoppede med at ryge og spille håndbold.

Bag arrangementet i Horsens står Horsens Sund By.