Rim blev til festival med høje procenter

Strikkefestivalen er en tilbagevendende begivenhed på Fanø – nu har den fået selskab af en ny festival.

I disse dage er Fanø fyldt til randen med strikkeentusiaster fra nær og fjern til den årlige Strikkefestival – I år er Drikkefestivalen kommet til.

- Sidste år så vi mange mænd, der gik lidt rastløse frem og tilbage. De havde ikke rigtigt noget sted at gå hen, og så fik vi medliedenhed med dem, siger arrangør Henrik Nissen til TV SYD

For et år siden sad han på en trappesten i Nordby på Fanø og betragtede strikkefolket. 

Henrik Nissen snakkede med en af sine kammerater og efter et par jokes om at ’drikke’ rimer på ’strikke’, blev idéen om at lave en festival for folk, der går mere op i humle og drue end garntyper og pindestørrelser, født.

Lørdag så den første drikkefestival så dagens lys, der starter som et pilotprojekt, der forhåbenlig kan vokse sig større.

- Folk kommer og siger, at det er et godt initiativ. Mændene er fantastisk glade. De skal jo have lidt et helle, når kvinderne sidder og strikker. Men der er også mange kvinder, der har søgt herhen, siger Henrik Nissen.

Festivalens program lagde ud med gratis rundstykker i til festens telt, der selvfølgelig hedder Hegnet. Herefter var der åbningstale, madbod, vinsmagning, ølsmagning, musik og meget andet, inden festen forsætter rundt på øen lørdag aften.

Men Henrik Nissen har så at sige ikke fået slukket tørsten endnu, så det er ikke utænkeligt, at festivalen vender tilbage.

- Næste år omkring Kristi Himmelfarts ferien laver vi et lidt større tiltag, alt efter hvordan det her går, det her er jo kun et pilotprojekt sådan set. Nu må vi se.

Hør Henrik Nissen fortælle hele historien om, hvordan idéen til festivalen blev til:

 
Video: Jakob Schjødt-Pedersen, TV SYD.