Risengrød hitter i Syd- og Sønderjylland

Syd- og sønderjyderne spiser mere risengrød i julen end deres landsmænd.

Risengrød er et kulinarisk julehit. Faktisk er Syd- og Sønderjylland danmarksmestre i det der gør ganen blød.

Det viser en undersøgelse fra Coop Danmark, som har spurgt 1.020 personer i december måned. Undersøgelsen laves hvert år for at blive klogere på danskernes spisevaner til jul.

- Vi er nødt til løbende at følge med i hvordan vores vaner og traditioner ændrer sig. I år har vi sat fokus på risengrøden - og den ser altså ud til at blive der, siger analysechef hos COOP, Lars Aarup, til TV SYD.

Ifølge undersøgelsen spiser hver fjerde dansker risengrød lillejuleaften - i Sønderjylland er det hver tredje. Undersøgelsen viser også, at knap 10 procent af syd- og sønderjyderne spiser risengrød til frokost den 24. december.

quote

Mange har en tradition med, at man kan spise risengrød den 23. december - og så har man risalamande den 24. december.

Henrik Christensen, varehuschef, Kvickly, Vejen

Det overrasker ikke i et af de lokale varehuse.

- Der er ingen tvivl om, at hvis vi kigger i forhold til landsplan, så sælger vi betydeligt mere grødris end mange andre steder. Jeg tror, der er mange der har en tradition med, at man kan spise risengrød den 23. december - og så har man risalamande den 24. december, forklarer Henrik Christensen, der er varehuschef i Kvickly i Vejen.

I dagene mellem jul og nytår kan du her på tvsyd.dk læse mere om de særlige madvaner i Syd- og Sønderjylland. Her kan du blandt andet læse om, hvorfor fanniker drikker 50 procent mere vin end man gør i resten af landet.